dilluns, 31 de gener del 2011

Societat i Cultura

 31/I/11
K. RIESCO
I. MARTINEZ


La cultura és el conjunt de totes les formes de vida i expressions d'una societat determinada. Com tal inclou costums, pràctiques, codis, normes i regles de la manera de ser, vestir-se, religió, rituals, normes de comportament i sistemes de creences. Des d'un altre punt de vista podríem dir que la cultura és tota la informació i habilitats que posseeix l'ésser humà. El concepte de cultura és fonamental per a les disciplines que s'encarreguen de l'estudi de la societat, especialment per a l'antropologia i la sociologia.

La societat és el conjunt d'individus que comparteixen finalitats, conductes i cultura, i que es relacionen interactuant entre si, cooperativament, per formar un grup o una comunitat. Existeixen societats animals l'estudi dels quals ho realitza la sociobiologia o l'etologia social, com les societats de formigues o les de primats. Les societats d'humans estudien les anomenades disciplines socials, principalment la sociologia i unes altres com l'antropologia i l'economia. Modernament, existeix un interès de la física, des de la perspectiva de sistemes complexos, per l'estudi de fenòmens socials i aquest esforç ha donat lloc a disciplines com la sociofísica i la econofísica. En un sentit encara més ampli, es parla de societat virtual als fenòmens que es generen i observen en grups sota interacció en el ciberespai, societats artificials com la de computadores interconecatadas o societats de robots, d'autòmats, de criatures digitals, etcètera.

Societats humanes
Les societats humanes, són unes entitats poblacionals, que considera els habitants i el seu entorn, interrelacionat amb un projecte comú, que els dóna una identitat de pertinença. Així mateix, el terme significa un grup amb llaços econòmics, ideològics i polítics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada